Wil jij weer de regie over je eigen leven en de confrontatie met jezelf aan gaan?

Wij, Silvie Teeuwisse en Laurent Staartjes, gaan graag met jou deze uitdaging aan. In 2019 zijn wij SMR Amsterdam gestart met de gedachte dat stoppen met roken ook leuk kan zijn. Stoppen met roken is het begin van een nieuw en positief hoofdstuk in jouw leven. Daarvoor hoef je niet naar arts hoeft óf een veel te dure fancy bijeenkomst van 1 avond die gouden bergen beloofd. Tijd voor een nieuwe aanpak….

Stoppen Met Roken Amsterdam levert een bijdrage aan het diverser maken van het aanbod door in te zetten op hoge kwaliteit gecombineerd met een persoonlijke aanpak! Door als psycholoog en ervaringsdeskundige onze kennis en krachten te bundelen zijn we gekomen tot een unieke combinatie waaruit 3 stoppen met roken trainingen zijn ontstaan. Deze bieden veel inzichten, oefeningen en handvatten aan mensen die gestopt willen blijven en weer de regie over hun leven in eigen handen willen nemen.

Ons aanbod voor jou:

  • Telefonische intake
  • Op maat gemaakte, wetenschappelijk onderbouwde, stijlvolle en vooral gezellige trainingen
  • 1 op 1 coaching
  • Online begeleiding

Veelgestelde vragen

Wordt Stoppen Met Roken Amsterdam ook vergoed door zorgverzekaars?

De begeleiding die Stoppen Met Roken Amsterdam aanbiedt valt niet onder de gecontracteerde zorg. Wij kunnen daarom niet garanderen dat jouw zorgverzekeraar deze vergoedt. Wij hebben er bewust voor gekozen om een programma te ontwikkelen dat meer aanbiedt dan alleen de standaard begeleiding. Dit vergroot de kans op succes en maakt de de begeleiding prettig om te volgen. Wij hebben hierdoor de ruimte om kleinschalige, persoonlijke begeleiding aan te bieden.

De begeleiding en de groepstrainingen zijn ontwikkeld om een goede aanvulling te vormen op de begeleiding die aangeboden wordt vanuit de gezondheidszorg. De psychologen die de trainingen verzorgen staan wel in het kwaliteitsregister POH-GGZ, hebben relevante diploma’s en cursussen.

Ben ik verzekerd van succes als ik mee doe met de Stoppen Met Roken Amsterdam trainingen?

Stoppen Met Roken Amsterdam maakt gebruikt van de stoppen met roken methode die 50% meer kans of slagen biedt dan andere methodes. Succes valt helaas niet te verzekeren. Om de kans op succes zo hoog mogelijk te maken komt deelname aan het Stoppen Met Roken Amsterdam programma wel onder een aantal voorwaarden. Wij vragen onder ander een commitment en geven huiswerk mee.

Stoppen Met Roken Amsterdam is gebaseerd op de methode van de Rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Uit evaluatie blijkt dat deze een slagingspercentage heeft van 50%, de hoogste in Nederland. Dat betekent dat na een jaar de helft van de deelnemers blijvend gestopt is. Wij geloven dat met onze toevoegingen de methode nog meer mensen succes kan brengen. De verantwoorde basis hebben we aangevuld met meer nadruk op persoonlijke aandacht. Wat je aandacht geeft, groeit.

Moet ik alle Stoppen Met Roken Amsterdam groepstrainingen volgen?

Aanwezigheid bij alle drie de stoppen met roken bijeenkomsten is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden om de kans op succes te vergroten! Wij zijn er ook voor mensen met drukke agenda’s en denken graag mee met alternatieven als het niet mogelijk is alle drie de trainingen bij te wonen.

Stopt het programma na de drie trainingen?

Pas na één jaar blijkt of iemand het gelukt is om blijvend gestopt te zijn met het roken. Deelname aan Stoppen Met Roken Amsterdam betekent dus dat wij ook na afloop van het programma in contact blijven om te zien hoe het gaat.

Staat Stoppen Met Roken Amsterdam ook ingeschreven in het KVK-register?

Stoppen Met Roken Amsterdam is een dienst ontwikkeld door Silvie Coaching & Training en is te vinden onder KvK: 76485951